«Запалімо свічу, запалім.. »

У ці дні Україна вкотре відзначає роковини голодомору.

З давніх давен інформацію українці передавали із уст в уста. Щоб пам’ятати жахливі сторінки історії про штучний голодомор та передати майбутнім поколінням меседж «Ніколи знову!», у ЗДО «Малятко»  25 листопада провели виховні бесіди з дітьми на тему голоду.

У групі старшого віку  «Веселунчики» діти разом із вихователем Юлією Миколаївною Костенко запалили свічу пам’яті та виразили свої враження від розмови у малюнках.

Вихованці групи  «Віночок» говорили про цінність продуктів харчування у житті людини, необхідність бережливого ставлення до їжі та природи в цілому. Провела бесіду вихователь Шишкова Галина Христофорівна. А в групі «Сонячні зайчики» (вихователь Самченко Лілія Іванівна) обговорили тему «Святість хліба»  та пригадали  правила поводження із ним, згадавши дітей, яким за щастя були три колоски зерняток.

Директор закладу Кривоцюк Ольга Михайлівна з колегами долучились 27 листопада до вшанування трагічних подій, відвідавши Меморіальний комплекс жертв голодомору, з покладанням квітів та запаленням свічки  біля пам’ятника «Гірка пам’ять дитинства»

Запалімо свічу, запалім

Аби Бог нас почув-відмолім

Наших предків, чий тлін у полях-

Ради наших дітей і життя!

(уривок віршу Н. Крісман)