Всесвітній день Музею очима вихованців ЗДО «Малятко»

18 травня у всьому світі святкують день Музею. У нашому садочку відзначають цей день просвітницькою акцією «Відвідав музей – розкажи друзям».

 Діти  та працівники із задоволенням поділились фото та відео, показавши, які музеї відвідали. Таким чином, заохочуємо дітей разом із батьками, при нагоді, цікавитись музейними експозиціями та експонатами. Також не забули повторити правила поведінки у загальних громадських місцях.

А ще в нашому садочку є традиція відвідувати з дітьми старшого віку Національний музей народної архітектури та побуту України – архітектурно-ландшафтний комплекс усіх історико-етнографічних регіонів України. У Пирогово гарно як влітку, так і навесні. Саме тут можна наочно показати вихованцям українські традиції, побут, ремесла, відсвяткувати народні та державні свята.

У рамках просвітницької акції наші педагоги також готують дві онлайн візитівки музеїв – Державний музей авіації України у м .Київ(нині працюючий) та Житомирський обласний краєзнавчий музей, де проходить фотовиставка вишиванок під назвою «Регіони». До уваги дітей – ряд посилань на онлайн екскурсії музеями, які можуть задовольнити їх пізнавальний інтерес. У березні були плани відвідати Державний музей іграшки разом із вихованцями середніх груп та їх батьками… Але ми не сумуємо, а просто корегуємо плани згідно ситуації. І сподіваємось, отримати від наших дітей  багато фото та відео із найкращих світових музеїв!