Світ театрального мистецтва у закладах дошкільної освіти

9 лютого  педагоги дошкільної освіти мали нагоду  відвідати методичне об’єднання керівників гуртків, організоване заступником директора управління освіти, культури, молоді та спорту Калабуліною Г.Д. на базі садочка «Малятко». Переступивши поріг закладу, учасники  потрапили у атмосферу театру. І не дивно, адже темою  зібрання  була «Роль театрального мистецтва у формуванні особистості дитини дошкільного віку». Діставши запрошення у театральній касі, педагоги розмістились у затишному партері святкової зали. Зазначимо, що захід проходив з дотриманням усіх карантинних норм та обмежень. Ознайомившись з порядком денним, присутні пригадали теоретичні знання по театралізованій діяльності, переглянувши презентацію керівника гуртка театральної діяльності «Дивасики» Атаманчук Н. С., яка радо поділилась досвідом роботи у даному напрямку. Цікавим був і відеоперегляд  театральної вистави «Троє поросят», який розкрив і показав користь методу завчасного озвучування ролей . Учасники МО відразу перейшли до практики, розділившись на команди. Одна команда апробувала метод завчасного озвучування казки, представивши глядачам ляльковий театр «Загублене серце» на тему доброти та взаємопідтримки. Інша команда учасників, розбившись на пари,  пройшла тренінг  акторської майстерності у відтворенні героїв казок з  репліками, атрибутами та вибором певної емоції.

Підсумком зібрання було обговорення та вручення присутнім сертифікатів про проходження курсу акторської майстерності. Надалі обмін враженнями та отриманими емоціями проходив у  затишному буфеті нашого театру.

 Як підсумок зазначимо, що кожен педагог може поринути у вир  театралізованого мистецтва та перенести в цей цікавий світ своїх вихованців. Для цього необхідно лише бажання, знання та любов до своєї професії. Бажаємо творчого натхнення та чекаємо на нові зустрічі у нашому закладі.