Підтримка важлива кожному

У ЗДО «Малятко» на початку січня відкрито  п’яту групу для дітей з особливими освітніми потребами. На разі маємо дванадцять вихованців, яким потрібна допомога асистента вихователя та двох вихованців, які потребують підтримки асистента дитини.

Протягом першого навчального півріччя асистенти вихователя вели щоденники спостережень, наповнювали портфоліо робіт та розробляли індивідуальні плани розвитку на  своїх вихованців. Діти в свою чергу проходили адаптацію в групах, відвідували заняття логопедів, психолога, дефектолога та реабілітолога за потребою, залучались до гри або відпочинку у ресурсній кімнаті, приймали активну участь у житті групи та садочка загалом. Тому на кінець першого півріччя по результатам моніторингу, який був проведений спеціалістами та асистентами ЗДО, майже всі вихованці показали гарні результати та явний прогрес у здобутті  та розвитку  знань, вмінь та навичків згідно віку.

На друге навчальне півріччя також сплановано  ряд заходів, спрямованих на покращення адаптації та соціалізації нових дітей, заохочення дружніх стосунків в дитячих колективах та  протидію дискримінації.

Наша «команда супроводу» активно консультується з спеціалістами «Інклюзивно-ресурсного центру Борщагівської селищної ради». На минулому тижні провели зустріч із директором даної організації Тіхонцевою Катериною Ігорівною.   Дзюбенко Людмила Валентинівна, яка нещодавно призначена на посаду старшого вихователя-методиста, отримала ряд консультацій та корисних порад  з приводу роботи  з інклюзійної освіти в ЗДО.

Працюємо злагоджено, щоб кожна дитина отримала  необхідну підтримку та стала частиною дружної команди ЗДО «Малятко»