Змішана форма навчання в ЗДО «Малятко»

Час невпинно задає новий темп та настрій для освітян. Дошкільники підлаштовувались під потреби освітнього процесу у військовий час – педагоги з березня місяця працюють он-лайн з вихованців. Попрацювавши в такому режимі протягом весни, з 01 червня в садочку відкрили 3(на сьогодні вже 4) групи для дітей, батьки яких працюють або захищають Батьківщину чи є вимушеними переселенцями за змішаною формою навчання.

Під керівництвом директора Ольги Кривоцюк та методиста Людмили Дзюбенко у нашому ЗДО є гарний досвід роботи педагогів, які поєднують очну та дистанційну форми навчання.

Прикладом натхненної роботи є серія музичних занять відповідно до програми від музичного керівника Вікторії Чумаченко. Разом із сином Святославом, який виступає у ролі героя – ведмедика Барні, музичні заняття стали сюжетними, мультиплікаційними для наших діток. У літній оздоровчий період також провели ряд музичних розваг різної форми – це і он-лайн вікторина до Дня захисту дітей, Гавайська вечірка для випускних груп та Патріоти проти піратів (до Дня Конституції України). Також Вікторія Олександрівна презентувала навесні кліпи для підтримки бойового духу дорослих – працівників та батьків – до Дня вишиванки, «Мінорні замальовки», «Ой у лузі червона калина» тощо.

Приклад з досвідченого спеціаліста бере й новенька «муза» нашого садочку Анастасія Саварина. Створила он-лайн екскурсію Київським зоопарком для дітей, які тимчасово не можуть відвідати улюблене місце. Започаткувала роботу над виховними випусками «Казка на ніч» зі збірки В. Сухомлинського. Малята з нетерпінням чекають продовження, начитаних мелодійним голосом Анастасії.

Вихователі закладу працюють над безперервним процесом навчання, вміло поєднуючи віддалене та офф-лайн навчання. Взірцевими є заняття  Яни Мельниченко, яку колеги лагідно іменують «народним вихователем» садочку через її взаємну любов до дітей та своєї роботи. Яна Сергіївна охоплює різну тематику згідно з програмою, застосовуючи українознавчий мотив. Цікавим досвідом відео-уроків може похизуватись і найдосвідченіший педагог Галина Шишкова.  Молоді ж спеціалісти, які ще в І навчальне півріччя відвідували «Школу молодого вихователя», оволодівши новітніми технологіями та засобами, завзято наздоганяють і інколи переганяють більш досвідчених колег. Прикладом цього є робота молодого спеціаліста Ольги Кисловець, яка відповідально готувала старшу групу, виходячи  в zoom-конференції на заняття з вихованцями.  Так, он-лайн навчанням був охоплений весь заклад, починаючи з груп ясельного віку. Наразі всі педагоги працюють у змішаній формі, де вихованці закладу виступають героями захоплюючих історій для своїх однолітків, які тимчасово не відвідують садок. Таким чином, колектив закладу намагається урізноманітнити освітній процес, роблячи світ дитинства більш яскравим, наповненим не лише ігровими моментами, а й елементами навчання, що однозначно знадобиться вихованцям в процесі зростання.

Результати наших напрацювань можете переглянути, долучившись до сторінки закладу у Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100075767988403